Régi szép idők, angol nyelvtanfolyam

Emlékeztek még arra az időre, amikor még videó kazettákkal működtek a lejátszók? Amikor még a tékába jártunk kölcsönözni?

A kölcsönzők

Akkoriban ugyan olyan drágák voltak a kazetták, mint most a lemezek. Persze, hogy nem telet újakra, így ha kijött egy új film, rögtön mindenki ment, hogy kikölcsönözze. Régi szép idők…mikor még a nővéremmel music-cassette-697634_640mentem a kölcsönzőbe, és válogattunk a filmek között. Minden attól függött, hogy milyen hangulatunk volt. Olyan is előfordult, hogy romantikus filmeket néztünk, és olyan is előfordult, hogy valami akció filmet szerettünk volna megnézni. Persze az új filmeket is nagyon vártuk, főleg ha valami szerelmes filmről volt szó…

A kazetták ideje lejárt

Velünk együtt azt gondolom még sok mindenkinek porosodik a pincében, vagy a padláson pár darab, vagy akár száz darab videó kazetta is. Nektek van? Képzeld, a szüleimnek még a mai napig is van egy retro lejátszója, amin le lehetne játszani ezeket a kazettákat.

Nem is tudom, hogy mit is kezdjünk azzal a számos kazettával. Sajnálom kidobni őket. Még az is lehet, hogy keresni kellene egy szegényebb családot, akik még hasznát vennék ezeknek a kazettáknak. Van közte számos mesefilm kazetta is.

Ma már nem járunk a kölcsönzőbe, sőt filmet is ritkán nézünk együtt. Kevesebb az időnk, mint régen volt. A régi kedvenc kölcsönzőnk helyén ma már angol nyelvtanfolyam van. Ha elmegyek arra, mindig jó érzésem lesz a hellyel kapcsolatban. Hiányoznak a régi szép idők, és a közös filmnézések is. Persze tudom, hogy az idő múlik, és felnő mindenki, de olyan jó volt egy zacskó pattogatott kukorica, vagy napraforgó mag mellett a kanapén betakarózva bekuckózni a tévé elé…