Osztály találkozó, krossz bukósisakok

Nagyon várom már a 30 éves osztály találkozónkat. 20 éve találkoztunk utoljára, hát azóta sok minden történhetett mindenkivel.

Az osztályunk

Varrónők voltunk, jobban mondva volt két fiú osztálytársunk. Emlékszem, still-life-678473_640mikor legelőször az osztályba léptünk, igen csak meglepődtem amikor a két fiút megláttam. Jó kis csapat lettünk. Sok esetben a fiúk még le is pipáltak néhányunkat. Emlékszem egyik alkalommal megkérdeztem Norbit, hogy mi vitte rá arra, hogy ő ide iratkozzon be, hiszen nem egy kifejezett fiús szakma. Arra már nem emlékszem igazán, hogy mit mondott, talán valami családi dolog miatt, hogy az apukája, vagy a nagyszülei is azok voltak.

Az első osztálytalálkozó

Emlékszem 10 év elteltével találkoztunk először. Akkor még mindenki fura volt, és arról beszélgettünk, hogy kit hová sodort az élet, kinek van már családja, és kinek nincsen, ki ment férjhez, vagy éppen ki nem.

A következő találkozóra nem tudtam elmenni, mert akkor volt pont a térd műtétem, nagyon sajnáltam. Persze ez fontosabb volt, így döntenem kellett. Ettől függetlenül van egy két volt osztálytársam, akivel a mai napig tartjuk a kapcsolatot, és néha írunk egymásnak.

A távolság

Engem, és sokunkat is másfelé sodort az élet, nem maradt mindenki a szülővárosában. Én is 115 kilométerre lakom onnan, férjhez mentem, és aztán a munka miatt ide jöttünk. Azt gondolom, hogy 30 év hosszú idő, ez idő alatt igen csak sok minden történhetett. Sokan lehet el sem tudnak majd jönni, vagy éppen más elfoglaltságuk van. Mindenesetre jó előre megkaptam a meghívót, mert majd csak tavasszal lesz. Addig van idő kideríteni, ha valakinek változott a címe, vagy nem érni el.

Manapság már nem egy felkapott szakma a mienk, így mindenki mást csinál. kevesen vagyunk szakmán belül, ahogy mesélte Katalin barátnőm. Van aki egy motoros boltban dolgozik, és krossz bukósisakokat árul, olyan is van, aki boltban dolgozik mint eladó…Azt hiszem lassan kihalóban lesz a szakmánk, mert felváltják a mi helyünket is a épek, és nem lesz ránk szükség.