Mit tett velem a tini kori kedvenc filmem?

Talán még emlékeztek arra az időre, amikor videokazettákat lehetett kikölcsönözni, filmeket lehetett róla nézni, majd határidőre vissza kellett vinni, vagy jött a büntetés, pont, mint a könyvtárakban. Na, ebben az időben, amikor még fiatal voltam és gondtalan, egyik nap kivettem egy filmet az elárusító ajánlására. És akkor történt velem, hogy bele szerettem a motorozásba.

Egy motoros film volt, ahol a gazdag családban nevelkedő lány bele szeretett egy vadóc életét élő fiúba, akinek volt egy nagyon kemény motorkerékpárja és megszeretette a lánnyal ezt a szórakozást. Hát én is azonnal bele szerettem a csávóba meg a motorozásba és a két hét alatt, amíg nálam lehetett a kazetta, minden áldott nap megnéztem a filmet, vagy ha nem volt elegendő időm, akkor gyorsan csak a kedvenc részeimre tekertem a szalagot.

Eközben egyébként utolsó éves gimnazista voltam és az érettségire készültem. Aztán pályát választottam, egyetemre is elmentem, aztán minél hamarabb el kezdtem dolgozni, hogy pénzt tudjak gyűjteni magamnak. Ismertem a szüleimet, tudtam, hogy tőlük biztosan nem kapnék egy motorbiciklire támogatást. Sajnos elég lassan gyűlt a pénzem, szóval már rég CD-ről és DVD-ről néztük a filmeket, amikor sikerült megvennem az első motorkerékpáromat.

Anyáék rémisztően kiakadtak, amikor megtudták, egy egész estén keresztül ordibáltak velem, hogy merészelek ilyen veszélyes hobbiba kezdeni és miért nem kértem ki a tanácsukat, mielőtt megvettem a járgányt. Elég ingerülten és fáradtan feküdtem aznap este ágyba és azzal a régi filmmel álmodtam. Ettől persze reggel boldogan és nyugodtan ébredtem fel, és anyával elindultunk motoros ruhákat vásárolni. Útközben még elég sokat piszmogott, de már nem volt mit tennie, úgyhogy inkább jött velem vásárolni, hogy lássa, hogy a lánya megbízható, tartós ruhákat vásárol. Ha már felül egy olyan fenevadra, nem árt, ha megfelelő öltözetben van. Az érdekesség kedvéért, amúgy anya ajánlott egy magyar készítésű motoros cuccokat áruló üzletet, ahová mentünk shoppingolni. Az egyik kolléganőjének az unokaöccse szokott onnan vásárolni, és a kolléganője szerint nagyon jó minőségű ruhákat árulnak. Útközben végig azon agyaltam, hogy hogyan fogok kinézni férfi cuccokban. Egy kisebb méretű motoros kesztyűt még el tudtam képzelni magamon, de a férfiak testalkatára megalkotott kabátok és nadrágot picit elriasztottak.

Amikor oda érkeztünk, mindketten nagy örömmel és elragadtatással fogadtuk a hírt, miszerint női kabátjaik és nadrágjaik is vannak. Erre abszolút egyikünk sem számított. Boldogan nézelődtem az üzletben és választottam ki az igényeimnek leginkább megfelelő cuccokat. Amikor hazaérve beöltöztem tetőtől talpig az új cuccaimba és motorral távoztam anyáéktól, úgy éreztem magam, mint egy igazi filmszereplő. Boldog voltam és arra gondoltam, hogy nemsokára majd megismerem a lovagomat, csak a mi esetünkben, a filmmel ellentétben, fordítva lesz: én leszek a motoros vadcsaj. Ilyen filmet biztosan nem árultan anno a videotékában.