Meglepetés vacsora…szobalány állás

birthday-cake-380178_640Hát nem gondoltam volna, hogy egyik legjobb születésnapi meglepetését külföldön fogom kapni. Végül a sors úgy döntött, hogy még ha távol is töltöm az ünnepeket a családomtól, azért meglepetést kapok…

A munkám

Két éve, hogy úgy döntöttem, hogy keresek magamnak egy jobb munkát. Hogy miért döntöttem a külföldi munka mellet? Soha nem vágytam külföldre dolgozni, és nem is gondolkodtam ilyesmin. Aztán az élet másképpen gondolta, és a meglévő munkámnál sokkal több pénzre volt szükségem. Az, hogy havonta annyit kerestem, hogy éppen csak megéltem, és kifizettem a költségeimet, nem gondoltam, hogy nagy életcél lenne.

Aztán egyik este a tévét nézve ahogy kapcsolgattam, az egyik csatornán munkahelyeket mutattak be. Minden féle volt közte, és beszéltek a külföldi munkáról is, hogy mennyien mennek ki, és hogy milyenek az elvérésok ezt illetően.

A külföldi munkák

Számos ország kínál munkát a dolgozni vágyóknak. Vannak országok, köztük Ausztria is, ahol annyi munka lehetőség van, hogy az ottani lakosok nem tudják ellátni a feladatokat. Így azok, akik úgy döntenek, hogy külföldre mennének, főként ez az ország az elsődleges úti cél. A vendéglátó iparban számos munka van, amire lehet jelentkezni. Pincér, szakács, szobalány állás … Én is úgy döntöttem, hogy jelentkezem egy ilyen munkára, ez volt két évvel ezelőtt.

Azóta minden más lett. Nem rég volt a születésnapom, és a kollegák egy meglepetés bulival készültek. Aki pont nem dolgozott, az ott volt, aki pedig végzett, az beesett hozzánk. Nagyon jó volt, és igen… jól esett. Persze nem könnyű távol a családtól, de azért mindig van valami, ami bebizonyítja, hogy megéri maradni, és dolgozni. Persze a havonta megkapott fizetés is ezt igazolja, hiszen nem véletlenül dolgozom itt kint.