Kazetta, dvd, videótéka és a swarovski karkötők, amiket a filmek jelenetei és hölgyei rejtenek

Emlékszem, amikor körülbelül még csak három éves lehettem.

Vagy talán még annyi sem.

Igen, elég sok olyan emlékem van, olyan egészen kiskorom óta, amit nem sokan mondhatnak el magukról.

De én emlékszem arra is, amikor a harmadik szülinapomat ünnepeltük az óvodában, egy faluban, ahol éppen laktunk a családommal.

Igen, egy kis falu volt, nem a legkisebbek közé tartozó, de lényeg, hogy annak ellenére, hogy nem város, videótéka volt benne.

Manapság ezt már városban sem nagyon találni, igen nagy ritkaságnak számítanak.

Ahogy a mozi és persze az internet és a kalózkodás is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, annak ellenére, hogy büntetendő dolog a kalózkodás, nem csoda, hogy a videók és dvd- k kölcsönzése mára egy egészen elavult, idejét vesztett tevékenység.

Az első film, illetve mese, amit kikölcsönöztünk az akkori falumban a videó tékából az nem más volt, mint a Barbie és a Diótörő.

Kazettán vettük ki, akkor a dvd- k még nem voltak annyira elterjedve, sőt talán nem is volt nekünk otthon.

Mindenesetre ez is teljesen megfelelt nekünk.

Nagyon tetszett a mese, azóta számtalanszor láttam, mert nem csak a történet, hanem a benne lévő ismert zenék is nagyon elnyerték tetszésemet.

Később, maikor már elköltözünk máshová és eljött a dvd- k ideje, akkor is gyakran megfordultunk, leginkább péntekenként a helyi videó tékában, ezentúl egy város üzletéről beszélünk.

Én imádtam a Schooby- Doo mesét és emiatt a három dvd közül, amit egyszerre kikölcsönözhettünk, mindig szerepelt egy egy olyan is, ami Bozont, Vilma, Fred, Diána és természetesen Schooby Doo karakterét és rejtély rt történeteit rejtegette.

Hétvégente mindig egy közös családi programnak számított a filmnézés otthon, amit szerintem a család minden egyes tagja nagyon is élvezett.

Ahogy az évek múltak, az idő is telt, úgy egyre inkább kezdtem érdeklődni a rendes filmek világában, bár szerintem a Disney mesék korhatártalanok és ezeket sosem fogom megunni, mindig is  a kedvenceim közé fognak tartozni.

Ahogy említettem, a filmek közül is a romantikusak nyerték el a tetszésemet.

Bár minden féle kategóriából szívesen megnézek bármit, hiszen ha jó a film, akkor engem aztán teljesen hidegen hagy, hogy milyen a kategóriája.

Nagyon szeretem az ékszereket is és a filmekben nagyon szép ékszert látni.

Egyszer például felismertem, hogy a főszereplőnek ugyan olyan swarovski karkötője volt, mint amilyen nekem is van itthon.

Jó néha visszalátni életszerű dolgokat a filmekben, amik a mindennapokra emlékeztetnek, visszahúznak a realitás, valóság világába.

Legyen szó egy pólóról, amilyen neked is van, vagy csak a boltban láttál, egy felvillanó játékról, vagy adott esetben, az én példámra visszatérve egy swarovski karkötőről, ami egyébként nagyon kedves hozzám, mert tavaly a szüleimtől kaptam a szülinapom alkalmából, aztán pont egy hétre rá nézhettem meg körülbelül azt a filmet, amiben viszont láttam azt a kis csinos, csillogós ékszert.

Azt nagyon sajnálom, hogy már tényleg nem működnek a videótékák, de nem tudnának versenyben maradni az interneten elérhető online filmoldalakkal, ahol lassan  már előbb lesznek elérhetőek és megtalálhatóak a filmek, minthogy megjelennének a mozikban, bár az már tényleg nagyon egy durva dolog lenne.

Annak viszont örülök, hogy swarovski ékszereket továbbra is kaphatok, mert nagyon szépek és ezáltal én is filmsztárnak érezhetem magamat.