Jó babakocsit találni olyan nehéz, mint még működő videotékát

Vannak Budapesten még helyek, ahol lehet filmeket kölcsönözni. Egy kicsit gyerekkorom szellemét idézik vissza, bár alapvető különbségek vannak, mint például, hogy javarészt ezeken a helyeken már csak DVD-ket lehet kölcsönözni. Egyre nagyobb divatja van az online kölcsönzésnek. A mi TV-nk is képes már erre, csak megnyomok pár gombot, fizetek a bankkártyámmal, és máris nézhetem a már kiválasztott filmeket, a kölcsönzési idő lejártával pedig ezek eltűnnek a kínálatból, bár arra is van lehetőség, hogy megvásároljuk ezeket a filmeket.

Gyerekkorom óta lassan minden megváltozott. A digitális világ rabjai vagyunk, bár merész lenne kijelenteni, hogy ez egy rossz dolog, én abszolút meg vagyok ezzel elégedve, csak hiányoznak néha a régi dolgok.
Például, a nővérem gyereket vár, és éppen most vannak túl egy babakocsi vásárláson. Eddig nem is tudtam, hogy léteznek multifunkciós babakocsik, de nekik mégis az van. Amikor én voltam gyerek, nekünk csak sima kis kocsink volt valami egészen gagyi vázzal, ami gyakran összecsuklott, a nagymamám például szerintem a mai napig nem tudná rendesen se összecsukni, se összerakni.

Azóta sokat fejlődött a technológia, és az ilyen, három részes babakocsik már nem ritkák. Ráadásul nagyon jót sikerült venniük, egészen jó áron. Nem elég, hogy három részből áll, és van autósülésük, meg sportülésük is a mózeskosár mellett, még tök extrém, színe is van, és az én régi gagyi zöld sportkocsim olyan mellette, mint egy otthon, a TV-ből kazettára vett film minősége egy blu-ray film mellett.

Egyébként a babakocsit nehezen találták meg, mert nagyok voltak az elvárásaik, de sikeresen találtak egy olyan áruházat, ahol a pénzükért az elvárt minőséget adták, és a babakocsi megfelel minden szempontjuknak. Például van benne egy öt pontos biztonsági öv rendszer, és teljesen antiallergén anyagból is van, könnyen összecsukható, és elég volt csak online megrendelniük, és házhoz is szállították nekik.  Van esővédő is rajta, és a kupola is valahogy elhúzható, így nem fog megsülni a nyári melegben a gyerek, lehet szellőztetni.

 

Igaz, nekem még nem aktuális a gyerekvállalás, és valahogy a filmek jobban lekötnek, mint a babakocsik és a babaruhák, valamilyen szinten megnyugtató tudni, hogy ennyire biztonságos és kényelmes kocsikat gyártanak már, és ez egyre csak jobb lesz, mire én oda jutok, hogy vennem kellene.