Gyógyszeres ismeretek meglepő helyről

Az internet világában egyre kevesebb videó téka marad életben, hiszen manapság egyszerűbb letölteni, vagy online megnézni egy-egy filmet, sorozatot, videót, mint lemenni és még fizetni is érte. Persze azért van, aki még így is használja ezeket a helyeket, többek között én is, ha másért nem, hát a feeling miatt, nosztalgiázásból. Azoknak, akiknek ez nem elég, most tudok mondani még egy érvet. A letöltött, vagy interneten megnézett videókban nem nagyon vannak reklámok, vagy ha vannak, akkor átugorjuk őket. A kölcsönzőből kivett videóban viszont általában vannak előzetesek, film előtti reklámok. Lustaságomat mi sem jellemzi jobban, mint az, hogy egyszerűen inkább végig nézem ezeket ahelyett, hogy áttekerném őket. Múltkor az egyik modernebb film előtt véletlenül megakadt a szemem egy filmelőzetesen, ami a gyógyszerekről szólt. Annyira megfogott a téma, hogy nem csak a filmet néztem meg, de egészen bele ástam magam a témába is. Már amennyire egy laikus képes erre. Így sikerült megtalálnom egy olyan gyógyszerkészítmény, ami nálam torony magasan a legjobb vitaminok között van.

Már a neve is árulkodó az Eurovit Multilongnak. Az egyik fontos dolog, amire rájöttem, hogy a prevenció a legfontosabb, vagyis arra kell törekedni, hogy ne is legyünk betegek, nem arra, hogy ha már betegek vagyunk, akkor minél előbb meggyógyuljunk. Nyilván ha már lebetegedtünk, akkor már a gyors gyógyulás a lényeg, de amíg még egészségesek vagyunk, addig is aktívan ténykedni kell azért, hogy ez így is maradjon. A megelőzésben pedig kulcsfontosságú, hogy szervezetünk minden, a tökéletes működéshez szükséges, anyaggal el legyen látva. Itt jönnek be a vitaminok. Alapvetően nem vagyok gyógyszer párti. Sokkal jobban preferálom, ha gyümölcsök, zöldségek fogyasztásával viszi be valaki a kellő mennyiségű hatóanyagokat, de még nekem is el kell ismernem, hogy elég nehéz annyi félét enni, amennyi ideálisan képes ellátni szervezetünket. Vitaminok közül pedig az éri meg a legjobban, ami egyben a lehető legtöbb szükségletet kielégíti, mind a kényelem, mind a kevesebb mellékhatás kedvéért.

Az Eurovit Multilong tökéletesen megfelel ezeknek a kritériumoknak. Több mint 20 különböző vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A rengeteg hatóanyag közül az A, B6, B12 és D vitaminok az immunrendszer erősítéséért felelnek a cinkkel, a szelénnel, a vassal és a rézzel együttműködve.

A fáradtságunk, és a kifáradás ütemének csökkentéséhez a B2, B5 és C vitaminokat, valamint niacint és pantoténsavat nyer a szervezetünk, a kapszulából.

Persze vannak olyan anyagok is, amelyek multifunkcionálisak. A D vitamin például az izomrendszer megfelelő fejlődéséhez is elengedhetetlen, a cink pedig a szellemű frissességünk záloga is.

Fontos tudnivaló továbbá az is, hogy szervezetünk sem képes az összes hatóanyagot egyszerre magába szívni és aztán meg raktározni. A neve is mutatja (”Multilongból” a ”long” szó magyarul ”hosszút” jelent), hogy a készítmény hatása hosszan tartó. A fentebb felsorolt vitaminokat és ásványi anyagokat a kapszula fokozatosan, 5 órán keresztül adagolja, ezáltal garantálva, hogy semmilyen pozitív hatás ne menjen kárba, és elég legyen napi egy kapszula bevétele is az egészséges működéshez. Itt pedig egy gyakori tévhitet is eloszlatnék. Attól, hogy egyszerre több vitamint is beveszünk, nem jut több utánpótláshoz a szervezetünk. A hatóanyagok közül ugyanis csak egy bizonyos mennyiség tárolására képes, az efölötti mennyiség távozni fog a szervezetünkből, hatástalanul.

A rengeteg hasznos anyag és ezek hosszan tartó hatása egyértelműen kiemelkedővé teszi ezt a kapszulába zárt vitaminkoktélt. Ráadásul ez nem is kifejezetten gyógyszer, sokkal inkább táplálék kiegészítő, ami egyúttal azt is jelenti, hogy nem helyettesíti a megfelelő étrendet.

Összegezve tehát, ha minden videót, filmet csak úgy letöltenék, és nem mennék időnként le a kölcsönzőbe, akkor valószínűleg kimarad életemből az ominózus reklám, és nem kezdek el foglalkozni a különböző gyógyszerekkel sem. Ez pedig azt eredményezte volna, hogy rengeteg hasznos információtól esek el, és még erre a csodás vitaminra sem találok rá.