Egy régi videó adta az ötletet a következő közös családi nyaraláshoz

Talán életemben egyszer, ha voltam videotékában, az is még kisgyerek koromban történt. Anyukám nagyon sok mesét kölcsönzött nekem anno VHS-en, egy csomót a TV-ből vettünk fel, és volt, amit ismerősöktől kértünk kölcsön. Persze olyan is volt, hogy eredetiben kaptam meg egy-egy mesét, például egyik szülinapomra a híres Micimackó mesefilmek egyik részét, amit azonnal meg is néztem. Vannak otthon olyan régi videokazettáink is, amiken családi eseményekről készült felvételek találhatók. Zongoravizsga, iskolai fellépés, karácsony, a bátyjaim első biciklizése, de van egy-két “csak úgy” készült felvétel is, amin például rajzolok vagy táncolok kétévesen. Ezeket nagyon nosztalgikus érzés visszanézni és mindig nagyon szórakoztató. Az egyik ilyen alkalommal találtam egy kazettát, amin a szüleim egyik vitorlás kirándulásáról szerepel egy felvétel. Mesélték, hogy régebben gyakran vitorláztak, de mióta megszülettünk a tesóimmal, talán nem is voltak egyszer sem.

Most, hogy megtaláltam ezt a felvételt, szöget ütött a fejembe, hogy el kéne menni vitorlázni a családdal. Régen voltunk már úgyis közösen nyaralni, hát miért ne tehetnénk meg. Tavaly a munkatársaimmal pont vitorlázni mentünk a Balatonra egy kis csapatépítő tréning gyanánt és nagyon jól sikerült a program. Azóta is visszavágyom hajókázni. Szerintem a vitorláshajózás a legjobb csapatépítő program ötletek közé tartozik, nagyon népszerű a kisebb-nagyobb cégek körében is. Mi rendeztünk házi regatta versenyt, nagyon jól szórakoztunk, sokat nevettünk. Egy egész napos kiránduláson vettünk részt, így jó sokféle program belefért a napba. A verseny és a játékok után elmentünk egy laza vitorlázásra, amit a kapitányok vezettek, minden hajóval kaptunk ugyanis egy hajóvezetőt. Siófokról indultunk, mert ott van a cég bázisa, de más helyszínekről is tudnak hajókat indítani. A túlparton kikötöttünk Csopakon és elmentünk a környék legjobb hírű éttermébe. Fenséges volt.

Utána visszavitorláztunk Siófokra és csodás élményekkel feltöltődve tértünk haza a céges busszal. A BalatonPro nevű cégről van szó, ők vitorlás charter szolgáltatásokkal és rendezvényszervezéssel foglalkoznak a Balaton területén. Mindenki garantáltan megtalálja náluk a neki való kikapcsolódási módot, ugyanis számos szolgáltatásuk közül lehet válogatni. Elmehetünk velük relax vitorlás kirándulásra, lánybúcsú vagy legénybúcsú bulira, ünnepelhetünk szülinapot, házassági évfordulót, és persze csapatépítő program ötletekből sem szűkölködnek. Bármekkora is legyen a társaság, bármilyen programötlet megoldható. Sőt, még szárazföldi és beltéri rendezvényeken is részt lehet venni általuk. Mindenképpen őket fogom felkeresni a családi vitorlázás ötletével, hiszen egyszer már jó tapasztalataim voltak velük.