Egy filmben láttam meg életem hosszú alkalmi ruháját, majd ráleltem online!

Videózni, filmezni csak társaságban az igazi. Emlékszem, még amikor fiatal voltam és még az esti filmezéshez egy videotékából kellett kikölcsönözni a kazettát. Volt annak a kornak egy szépsége. Akkor még mindenért tenni kellett, nem csak otthon ülni és két kattintással mindent elérni. Természetesen számos területen nagyon hasznos, hogy itt tart már a tudomány, viszont kevésbé becsüljük meg a hozzánk elérő dolgokat, hisz bármikor újra és újra előtudjuk őket venni. Ez a filmekre és a zenékre érvényes leginkább, a film- és a zeneipar ontja magából a már-már emberi értékeket igen csekély mértékben tartalmazó műveket. A mai korban megpróbálják inkább az ember esztétikai élvezeteit kielégíteni, amit egy hanghatás vagy képi effekt jelenthet, a szellemi értékek sajnos másodlagos szerepet töltenek be, azon alkotásoknál, ami a nagyközönség kiszolgálására jön létre.

Visszatérve a videotékás élményemre, valami szerelmes filmet kellett megnéznünk, azaz én csak 9 éves gyerek voltam, és elrontottam nővéremék duplarandiját, hogy zavartam ott a levegőt. Anyámék mindig jó fogamzásgátló megoldásnak tartották, hogy otthon kellemetlenkedek, amikor nővérem fiúkat visz haza. A film cselekménye nem volt annyira meghatározó élmény, mint a főhősnő egyik jelenete, amiben olyan csinos ruhába volt, hogy még az ártatlan gyermeki fantáziám elképzelte, hogy ez a nő lehetne az, akit szerethetnék egy életen át. Gyönyörű piros estéjiben volt és a kellemes szinkronhangja még csábossá tette. Valószínűleg ez az élmény volt az, ami segített abban, hogy a felnőttkori páromat kiválasszam.

Sok hasonlóság van a színésznő és kedvesem közt. Főleg miután teljesen véletlen megtaláltam azt a ruhát, legalábbis nagyon hasonlít arra, amit a gyerekkori filmes szerelmem hordott. Az egyik internetes közösségi portál dobott fel egy hirdetést, bár nem tudom, hogy ért el engem, lehet azok az előzmények játszhattak közre, amit kedvesem küld, ha éppen valami ruhát kinézett magának a neten. A lényeg, hogy elkezdtem böngészni egy női online butikot, amit máig nem értem miért tettem. Talán azért, mert kiválóan volt szerkesztve az oldal. Megragadta a figyelmem és cselekvésre késztetett, pedig nem is én vagyok a célközönsége. Mindenesetre nagyon jó, hogy nem zártam be azonnal az oldalt és eltöltöttem rajta pár perc kutatást, mert ugye megtaláltam a fentebb már említette hosszú alkalmi ruhát , amit azon nyomban meg is rendeltem. Azért mert ilyen gyorsan, mert az oldal tökéletes kialakítása miatt, gyerekjáték volt az egész és az ügyfélszolgálat telefonszáma kellőképpen látványos előtérbe helyezése megkönnyítette a segítségkérésem. Miután sikerült megrendelnem a piros rucit, alig bírtam magammal, annyira izgatott voltam, hogy meglepjem vele barátnőmet csak úgy. Meg ugye közrejátszott az öncélúság is, mert sejtettem, hogy lélegzetelállító lesz benne!

Így is volt.

hosszú alkalmi ruha

A honlapon jelzett határidőn belül ki is szállították és a méret is passzolt, mivel pontosan meg volt adva minden számokban is, ezért nem kellett vacillálnom, hogy M-es vagy S-es méretet vásároljak (még szerencse, hogy ismerem barátnőm méreteit). Nagyon meglepődött, hogy alkalom nélkül kap ajándékot, pár aztán rájött, hogy ez inkább nekem ajándék, mint neki de szerencsére neki is nagyon tetszett az estélyi! Kellemesnek érezte az anyagát, és kifejezetten kényelmesnek találta. Én persze végig a szememet legeltettem rajta. Érdeklődött honnan vásároltam, én pedig meg is adtam neki a butik oldalát és azóta az egyik kedvenc webshopja lett. Azonban a maximális hatást akkor gyakorolta rám, amikor egy rendezvényen vettünk részt, pontosabban unokatestvérem esküvőjén. Az este csúcspontján, amikor már épp kellő szintű alkoholt fogyasztottam a fények és a hangulat egyvelegi elrepített a régi emlékképemben és olyan volta, mintha valóban egy filmben élnénk.

Azóta nagyon hálás vagyok annak az internetes boltnak, hogy a ruhája segítségével átélhettem életem most már első legszebb élményét!