Ajándék gyűjtőknek

A legjobb barátomnak van egy érdekes hobbija: Kazettákat, bakeliteket és mindenféle régi, elavult adathordozót gyűjt. Van neki egy csomó klasszikusa bakeliten, régi meséi kazettán. Amikor nagyon kicsi gyerek voltam, nekünk is voltak ilyenjeink nagymamámnál. Esténként kazettán néztük a Hófehérkét, az Ózt és a Magyar népmeséket. Legalábbis én ezekre emlékszem, biztos volt még más is, mert úgy rémlik, több polc is tele volt velük. A mi lejátszónk azóta elromlott, a kazettákat pedig odaadtam ennek a barátomnak, mert úgy tűnt, neki valami miatt szüksége van rá.

Most, hogy közeleg a születésnapja és nem régen múlt el karácsony, igencsak meg voltam lőve, mert neki elég menő ajándékot adtam karácsonyra és a születésnapjára most valami olyat akartam, ami nem nagyon drága, de értékes lesz számára. A karácsonyi ajándékával egy kicsit túlköltekeztem, mert akkor egy régi, de felújított gramofont kapott. Annak hihetetlenül örült, na azt biztosan nem fogom tudni űberelni.

Már van ötletem, azt hiszem ez is nagyon jó lesz, de a pénztárcámnak is sokkal jobban fog esni, mint az előző. Most egy online póló rendelésre gondoltam. Egyedi mintájú szép és jó anyagú póló webshopon keresztül online megrendelem és néhány munkanapon belül kiszállítják nekem. Rengeteg sablonjuk van, kerestem olyat, amin kazetta vagy bakelit van, éppen pont olyat sajnos nem találtam, de van rá lehetőség, hogy teljesen egyedit csináltassak és oda beküldenék egy képet, amit én rajzoltam. Egy kazetta az alapja, de elég absztrakt az egész. Retró stílusú ceruzarajz az. Remélem, hogy tetszeni fog neki.

Ha már felmentem erre az oldalra, ahol találtam azt, amelyiket végül meg is rendeltem, akkor jobban körülnéztem. Azt hiszem, ebben az évben több barátomnak is veszek majd ilyet, mert vannak, amik nagyon viccesek és van sok, amelyik egészen találó egy-egy ismerősömre. Egyébként Dunát lehet rekeszteni a vicces online póló/táska/bögre webshopokból, de nem mindegyik jó. Van, amelyiknek kifejezetten gyér a minősége, van, amelyik nagyon sokára szállítja ki a megrendelt terméket és elképzelhető, hogy nem is pont olyan, mint amilyet rendeltünk. Ebben a boltban meg lehet bízni. Többen is mondták az ismeretségi körömből, hogy innen rendeltek és minden rendben volt. Remélem most is így lesz. Gyorsan ki kell szállítaniuk, mert hát természetesen a születésnapja előtt 4 nappal bírtam megrendelni a pólót. Ilyen az én formám, nem is én lennék. De ezen most nem siránkozom, attól még a barátom marad, mert egy két nappal később kap ajándékot.