A kedvenc fogorvosom olyan, mint a kedvenc videotékám

Budapest a legnagyobb városunk, gyakorlatilag mindent meg lehet találni itt. A videotékák nagy része is megszűnt már, Budapesten mégis lehet találni. Az viszont, hogy Budapesten minden van, nem azt jelenti, hogy egyszerű is megtalálni a dolgokat.

Ez alatt arra gondolok, hogy hiába van több videotéka is, nem egyszerű megtalálni a kedvencünket, ahol sok film van, és ahol minden olyan, mint amilyennek lennie kell. Mikor fiatalabb voltam, akkor is ezzel volt a legnagyobb gondom. Akkor Budapesten sokkal több videotéka volt, de sokat kellett keresgélnünk ahhoz, hogy egy megfelelőt találjunk. A sok téka között nehéz volt olyat találni, ami közel is van, sok filmjük is van és a kölcsönzési idő is viszonylag hosszú volt. Mert hiába vettünk ki egy filmet, nem tudtuk azonnal megnézni. Főleg akkor voltunk gondban, mikor egyszerre többet vettünk ki, hogy majd megnézzük őket, de a kölcsönzési időben sajnos nem sikerült mindegyiket megnézni az iskola és egyéb elfoglaltságaink miatt. Ilyenkor ugyanúgy be kellett menni, és ahogyan ma a könyvtárakban is szokás, ugyanúgy meg kellett hosszabbítani a kölcsönzési időt.

Nem csak a megfelelő videotékát nehéz megtalálni manapság. Nagyon nehéz például jól dolgozó fodrászt találni, de ami ennél is rizikósabb, az a megfelelő fogorvos. A hajunkat, ha elrontják visszanő, de egy elrontott fogat agyon nehéz helyrehozni. Éppen ezért fontos, hogy mikor fogászatot keresünk, akkor alaposan járjuk körbe a témát és olvassunk több véleményt is a helyről, ahova menni szeretnénk. Az interneten minden fent van, ha egy fogászat rossz, arról biztosan olvasni fogunk valahol.

Azt a helyet, ahova én járok, úgy találtam, hogy beírtam az internetre: fogászat budapest és nekikezdtem keresgélni, először a környékemen. Aztán persze rájöttem, hogy a fogászat nem egy olyan dolog, aminél számít, hogy közel legyen, így már sokkal messzebb is keresni kezdtem.

A keresgélésem pedig meg is hozta az eredményét. Találtam egy nagyon szimpatikus fogászatot, ami nem is volt olyan messze, végül is könnyen megközelíthető helyen van. Aztán persze alaposabban utánajártam a honlapjukon először is az áraiknak. Az áraik teljesen normálisak, már ha lehet ezt mondani egy ár listára. A szolgáltatásaik árazása mondjuk úgy, hogy földhöz ragadt. Persze, az egészség megfizethetetlen, de azért sajnos az ember tárcája ennek is gátat szab.

Az árak feltérképezése után az orvosaikat kezdtem el tüzetesebben átnézni. Minden orvosuk nagy szakértelemmel rendelkezik, és van, aki nemzetközileg is elismert. Ismerik a legmodernebb technikákat, foglalkoznak azzal, hogy folyamatosan képezzék magukat, hogy a legjobbak legyenek és a tudásukkal segíthessenek az arra rászoruló pácienseken.

Ezután következett az, hogy elolvastam a véleményeket az interneten. Nem találtam valami sokat, ami szerintem egyébként jó jel. Hogyha meg vagyunk elégedve valamivel, akkor sokkal kevésbé szoktunk arról véleményeket írni, mint mikor valami negatív tapasztalattal távozunk. Szóval semmi negatívat nem találtam még, és egyenként rákerestem az orvosaikra, velük kapcsolatban sem olvastam sehol semmilyen panaszt, ezt pedig elkönyveltem egyfajta sikernek. Hiszen, ha nem írnak róluk semmi rosszat, akkor nem kel egy elrontott kezeléstől tartanom. Hiszen… csak nem én leszek az első, akinek elrontják a fogát, nemde?

Így végül ezen információk birtokában bizalmat szavaztam a rendelőnek.

Bejelentkeztem, pár napon belül pedig meg is volt az időpontom. A honlap nem hazudott, nagyon kellemes hangulatú a fogászat, illetve a honlapon írtakat, azt, hogy meg szeretnék szüntetni a fogászatról kialakult ijesztő képzetet az emberek fejében, sikeresen tartják is.

A kezelésem nagyon kellemes hangulatban telt, az orvos nagyon kedves volt, beszélgetett velem, tényleg jó volt ott lenni. Eddig ennyire jó hangulatban még sosem telt egy kezelésem sem, és azon kaptam magam, hogy nem is félek már a fúrótól, és nem tartok már a fogkőszedéstől sem. Nm mellesleg a legmodernebb technológiával dolgoznak, a lehető legfájdalommentesebb módszereket használva, így teljes nyugalomban bíztam magam a szakértő kezekre.

Később is ide jöttem kontrollra, és végül a visszajáró vendéggé váltam, és a fogorvosommal együtt dolgozunk azon, hogy bármennyire kellemes is a rendelőjük, a lehető legkevesebbet kelljen ezentúl látogatnom őket, és teljesen egészségesek legyenek a fogaim. Ehhez pedig minden szakértői segítséget megkapok, és a tanácsokat is igyekszem megfogadni. A fogaimra vigyázni pedig egyszerűbb, mint gondoltam. Egy kis odafigyeléssel és rendszeres, helyes tisztítással pedig sok bajtól kímélhetem meg magamat. A fogorvosom azt is megmondta, hogy milyen termékeket használjak, melyikek a legjobbak a fogaimnak. Szeretem, mikor nem csak arra figyelnek, hogy a fogorvosi székben mindent helyrehozzanak, hanem hogy azt szeretnék, hogy az eredményeik a lehető legtartósabbak is legyenek. Kevés fogorvos van, aki igazán figyel erre, és igazi kincs az, aki megteszi.

Egyébként minden területnek meg van a maga szakértője a klinikán, így akármi bajom is van, biztos vagyok benne, hogy a legmegfelelőbb ellátást fogom kapni, hiszen a probléma specialistája fog segíteni rajtam. Sok gond van a fogaimmal, de remélem, azért ilyen nagy beavatkozásra nem lesz szükségem sosem.

A jó fogorvos igazi kincs, ezért, ha megtaláljuk a megfelelőt, ne engedjük el. Én is így vagyok ezzel a fogászattal, most már semmi pénzért nem váltanék, hiszen ennél jobb helyet nem hiszem, hogy egész Budapesten találnék. Teljesen meg vagyok elégedve velük, legalább annyira, mint régen a kedvenc videotékámmal.